tirsdag den 31. marts 2015

Mousse af stenbiderrogn.

Det er for alvor tid for stenbiderrogn lidt endnu. Prøv denne herligt friske mousse, som ernem at lave. Spar ikke på friskt dild ved serveringen og eventuelt citronbåde.


Et glas koldt hvidvin til, vil ikke skade.

3 hakkede hårdkogte æg
1/2 dl hakket løg
2 dl cremefraice 38% eller syrnet fløde.
3 spk mayonnaise
2-3 spk citronsaft
Salt og peber
1-2 stænk tabasco
3 blade husblas
100 gram renset stenbiderrogn

Tørret dild ca 1 spk
Pynt med frisk dild


Jeg blander blot det hele sammen, men varsomt for ikke at smadre stenbideræggene - køler dog det smeltede husblas med citronsaften inden det hældes i massen. Som altid er det vigtigt at smage til undervejs med citron, salt og ikke mindst tabasco. Hældes i form og sættes i køleskabet til det er størknet.

Serveres på Rikkes "franskbrød", som er ypperligt til ristning. 
 
 

mandag den 30. marts 2015

Djævelske lammenyrer nu som LCHF.



Djævelske lammenyrer. Vær ikke bange for indmad og slet ikke for de små lækre lammenyrer. De smager IKKE det allerfjerneste af tis!

Der skal bruges:

Opskriften er til 1-2 personer...

4 lammenyrer
2 spsk. pofiber
½ spsk. cayennepeber
½ spsk. sennepspulver (Colman´s)
Smør
1 lille finthakket skalotteløg
Engelsk Sauce
2 dl kraftig hønsefond
2 store skiver ristet lchf-brød. Jeg har brugt Kasper Grønhøjs "franskbrød", som er udmærket til at riste.
Salt
Peber

De grundigt skyllede, halverede nyrer pudres i en blanding af pofiber, cayenne, sennepspulver, salt og peber. Lidt olie med en stor klat smør varmes grundigt op på en pande sammen med skalotteløget. Nyrerne rystes for overskydende pofiberblanding og lægges på panden. De skal have et par minutter på hver side. Et par velmente skvæt Engelsk Sauce kommes på og hønsefonden tilsættes og får lov at koge op. Nyrerne lægges på det ristede "brød", mens saucen koger lidt ind. Jeg har jævnet den med en anelse johannesbrødkernemel, men andet kan selvfølgelig også benyttes eller man kan blot koge saucen grundigere ind. Serveres med lidt blandet salat badet i vinaigrettedressing eller simpelthen en frisk dusk skyllet brøndkarse.
 
Kaspers "franskbrød":
 
 

Carpaccio Risskov style.



Tynde skiver oksefilet bankes ud til ca. dobbelt størrelse. Letkogte grønne bønner og slikærter blandes med frisk salat, når de er blevet kolde. Bades i en almindelig olieeddikedressing tilsat finthakket chili og alt, hvad der er af krydderurter i nærheden - finthakket. Fra mit køkkens vindueskarm kunne høstes purløg, fransk esdragon, persille, rosmarin, mynte og timian. Pjask det oven på kødet og drys det hele med ristede mandelflager. Spåner af Thise Vesterhavsost øverst. Mætter mere end man lige forestiller sig.

Lun røget makrel med ramsløgspestomayo.



Såre simpelt og meget lækkert. Den plukkede makrel er lunet i alufolie på brødristeren. Ramsløgspestoen er lavet som den klassiske, blot med ramsløg i stedet for basilikum og Thise Vesterhavsost i stedet for parmesan. Nogle dygtige skefulde (efter smag) af pestoen er rørt sammen med mayo og crème fraiche 38% eller hjemmesyrnet fløde i forholdet 1:1.

fredag den 13. marts 2015

Kalkunnuggets i Actifry med blomkåls-ramsløgspestomos.



Den færdige ret lige til at gå til.


Først pudres kalkunstykkerne i pofiber.
 

Så et bad i et par sammenpiskede æg.


Til sidst en grundig pudring i en blanding af flæskesværsrasp og grøn Husk - ca i forholdet 6:2. Husk endelig også at komme masser af salt og peber i.


Maskinen har fået 1 spsk smør og ½ spsk olie og har kørt 3-4 runder, så den er grundigt varm før kalkunstykkerne kommes i.


Nuggets efter 10 minutter i min Actifry. Det var nu, jeg skulle have taget dem op! Jeg har desværre den sære idé, at der skal være masser af farve på, så de fik yderligere 10 minutter, selv om jeg før LCHF altid har lavet nuggets på blot 10 minutter.


De blev sandelig pænt brune, men også knastørre. Blomkålsmosen har et grønligt skær. hvilket skyldes, at jeg foruden masser af smør og mayo, også gav den en gevaldig røvfuld ramsløgspesto - det er jo sæson for ramsløg nu. Lov mig at prøve det. Blomkålsmos med ramsløgspesto i er en helt og aldelse pragtfuld kombination.

torsdag den 12. marts 2015

Laks med blomkål og grønkål.

En såre enkel ret, som er nem at gå til. Saucen vil jeg gerne fremhæve, for den er fantastisk trods sin enkelhed i tilberedningen.


Kogte blomkålsbuketter og kogt grønkål behøver jeg vel ikke at gå i detaljer med og rejerne er blot kogt i 4 minutter, afskallede og vendt på panden sammen med laksen. Laksen skal næsten færdigsteges på skindsiden og derefter ganske kort på "vrangen".

Her er den enkle opskrift på saucen: Pisk et æg med saften fra ½ citron og et lille drys salt. Æggeblandingen hældes på resten af fedtstoffet i panden under kraftig piskning - det må meget gerne skumme let - og dét er faktisk dét.

onsdag den 11. marts 2015

Muslingesalat.

Denne salat er velegnet som frokostret, forret eller en del af en buffet. Den er blevet pånødet venner, som enten mente at de ikke brød sig om muslinger eller ikke tidligere havde haft lyst til at prøve at smage på dette charmerende havdyr. Alle har de spist denne muslingesalat med vellyst, så prøv den lige!



 Opskriften lyder:

250 g muslinger fra dåse
3 dl alm. lagereddike
2 dl vand fra muslingerne
5 spsk Sukrin Gold
peber
1 dusk persille
1 bundt purløg
3 tomater
1 stort løg
3-4 æg

Muslingerne hældes i sigte til afdrypning. Væden tages fra. Er der mindre end 2 dl suppleres med vand. Eddike, muslingevand, Sukrin og peber blandes til Sukrinen er opløst.
Purløg klippes, persille hakkes fint og løget groft. Kerner og saft fjernes fra tomaterne, der skæres i både. Det hele kommes i marinaden.
Æggene hårdkoges og hakkes groft, når de er blevet kolde. Muslinger og æg blandes i resten af salaten.
Trækker koldt i et par timer og spises på eller med LCHF-brød, nybagt eller ristet. Jeg har her brugt en eightie.

onsdag den 4. marts 2015

Rubbed kyllingoverlår med peberrodmos.

Jeg bliver aldrig træt af kylling. Denne gang har kyllingestykket fået en grundig gang rub fra en opskrift, som jeg har fundet anvendelse for til flere andre slags kød.


Låret serveres med en mos af kogt blomkål, squash, persille, hvidløg, en ordentlig skovlfuld fintrevet peberrod og rigeligt smør. Der er en sjat stegte champignonskiver, strimler af rød peber og halve cherrytomater som garniture. Før kyllingestykket har fået sine 45 minutter i ovnen ved 200 grader, har det ligget grundigt smurt ind i rub´en i nogle timer.

Rub:

1 stor spsk røget paprika
1 stor spsk korianderfrø
1 stor spsk fennikelfrø
1 stor tsk cayennepeber
1 tsk spidskommen
2 tørrede røde chilier
1 stor tsk havsalt
1 stor spsk sort peber
1 stor spsk mørk farin

Hele gøjemøget blendes grundigt i en kaffekværn. Der er til mange gange.
 
 

tirsdag den 3. marts 2015

Rikkes mishandlede franskbrød.

Hensigten var at bage et challah - et sødt fletbrød, som jøderne spiser under sabbat´en. Det skulle naturligvis være LCHF, så jeg valgte en lovende såkaldt franskbrødsopskrift, som Rikke Steenbuch har opfundet.  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152417615470808&set=gm.560749234027252&type=1


Lad det være sagt med det samme: Endskønt opskriften formår at bibringe det dejligste, normalt formede "franskbrød", er dejen komplet umulig at flette. Jeg var imidlertid for en sjælden gangs skyld stædig og modellerede i stedet noget, der kunne ligne et fletbrød.


Smagen er der bestemt ikke noget i vejen med og da slet ikke med hjemmelavet smør på en endnu lun skive. Brødet kan opbevares i køleskab og tynde skiver af det er glimrende til at riste.



mandag den 2. marts 2015

Minihakkedreng på mos.

Sidste dag med oksefars i denne omgang. Bøffen serveres denne gang på en blomkåls-squashmos med et godt drys fintklippet persille i. Desuden lidt bagte cherrytomater.


Jeg spiser hvidløgsbrød til. Det vil sige, rigtigt brød er det jo ikke, men et par daggamle skiver af et "brød", som er opfundet af Rikke Steenbuch. Opskriften er her:




søndag den 1. marts 2015

Minihakkedreng på eightie.

Gårsdagens hakkedreng på 250 gram var alt for rigelig; LCHF-regimet har fuldstændig spoleret min hidtidige formåen. Der er stadig halvdelen af det halve kilo fars tilbage i køleskabet og denne dag bliver bøffen kun på 125 gram.


Bøffen serveres lidt pariserbøfagtigt.


Topping (hedder det vist nu om stunder) bliver hakkede cornichoner, rød peber, løg, peberrod og kapers.


Bøffen placeres på en "eightie", som er en glimrende opfindelse af familien Rav. http://ravfood.com/2014/09/01/eighties-et-lchf-brod-i-mikroovn/


Der blev trods alt også plads til en afsluttende eightie med blåskimmelost.