"Du skulle prøve tungen, Oskar".
Min storartede slagter http://www.jensens-slagtehus.dk/ leverede endnu engang en superb vare. En kalvetunge, som kun har smagt det lækreste græs (og sin mors mælk). Jeg har aldrig lavet tunge før, men ofte nydt tunge som pålæg, så selvfølgelig må det forsøges selv at lave den.
Først får den lov til at ligge i koldt vand, hvor blod og snask kan opløses og fjernes.
Jeg giver den en let "sprængning", hvilket er en saltlagring. Tungen kommer i en plastpose med en lage af 175 gram salt og 25 gram sukker i 1 liter vand, hvor den skal ligge køligt i et døgns tid.
Her ses tungen efter at den har simrekogt i 2½ time, er kølet noget ned og det meste af huden med smagsløg er fjernet. Det er ret nemt at gøre og jeg ærgrer mig over ikke at have fået taget billeder af projektet.
Hmmmm hjemmelavet tunge...men nu er jeg fast læser på din blog, forstår så ikke hvorfor det ikke dukker op på din side her...??
SvarSletDet forstår jeg heller ikke?
SletOg det irriterer mig! :O(
SvarSlet