mandag den 19. november 2012

Vinaigretteporrer med æg.

Det er altid specielt dejligt, når det lette går hånd i hånd med det sunde og det lækre. Det kan man roligt sige om denne ret, som bliver dagens frokost efter to dages kursus i kognitiv adfærdsterapi og et par nattevagter. Hvis man er "gammelsulten" kan man jo passende tage et stykke flute til. Opskriften er såre enkel.
Til 4 pers.:

8 - 10 porrer
4 - 6 grofthakkede hårdkogte æg
vand
salt

Marinade:
1 dl salatolie
½ dl vineddike
1 spsk Dijonsennep
salt
peber

Porrerne renses grundigt og koges ca. 6 - 8 minutter i letsaltet vand. Mærk efter med en gaffel om de er møre. Porrer er meget forskellige.
Marinaden rystes sammen.
Porrerne lægges på et fad, marinaden hældes over og drysses med hårdkogt æg.


Det grønne drys kørvel er ikke en del af retten, men blot noget jeg havde i potte i vindueskarmen fordi jeg er ret vild med denne urt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar