Moster Marthas force var så afgjort hjemmebag. Kager af enhver slags, men fremmest var hendes lagkager. Vi boede i Roskilde og det var de sommerlige udflugter med moster Martha til Byparken eller Folkemarken, hvor hun diverterede med klatkager med syltetøj, der står stærkest i min erindring om moster Marthas bagværk. Her er hendes opskrift på klatkager:
½ l kold risengrød
2 æg
4 spsk kartoffelmel
3-4 tsk revet citronskal
2 spsk sukker
1 tsk vanillesukker.
Det hele på nær æggehviderne blandes. Hviderne piskes tykke og foldes i resten. Steges på middelvarm pande på begge sider, indtil klatkagerne får farve som pandekager. Klatkager er noget tykkere end pandekager og kun ca. 10-15 cm i diameter.
Spises med syltetøj på og hvidtøl eller saftevand til.
Sådan! Fremstillet og fortæret på arbejde sammen med min kære kollega, Anne - en sand gastronaut - i en prisværdigt rolig nattevagt. Dejen var naturligvis medbragt hjemmefra.
De ser vel også nok lækre ud.
SvarSlet