En ret som virkelig klæder min store kobberpande.
Indbydende synes jeg også, at den ser ud på tallerkenen.
250 g perlebyg
500 g ål½ l fløde
Et godt skvæt æbleeddike
salt og peber
1 skalotteløg
½ hjemmesyltet citron (saltsyltet - opskrift i "Spise med Price")
1 persillerod
2 røde æbler med skræl
Purløg
Ristet rugbrødsdrys
Kog perlebyggen i rigeligt vand i godt 15 min, så den lige er mør og bestemt ikke er udkogt.
Skær forsigtigt kødet fra ålen, og kog ålehovedet og skindet sammen med fløden. Køl fløden ned og si den ned i en gryde. Tilføj de kogte bygkorn og æbleeddike.
Hak skalotteløg og den syltede citron og put dem i sammen med rustikke, mundrette stykker ål i den simrende bygotto. Smag til med salt. Kom til sidst fintskårne tern af frisk persillerod og æble i retten.
Anret den cremede bygotto med et drys af sprødt, ristet rugbrød, finthakket purløg og slut af med lidt friskkværnet peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar