torsdag den 31. januar 2013

Bygotto med røget ål og æbletern.

Jeg indrømmer gerne: Denne opskrift er tyvstjålet fra Adam Price. Den var simpelthen for speciel til ikke at forsøge at eftergøre og retten blev da i høj grad også spiseværdig.


En ret som virkelig klæder min store kobberpande.

 
Indbydende synes jeg også, at den ser ud på tallerkenen.

250 g perlebyg
500 g ål
½ l fløde
Et godt skvæt æbleeddike
salt og peber
1 skalotteløg
½ hjemmesyltet citron (saltsyltet - opskrift i "Spise med Price")
1 persillerod
2 røde æbler med skræl
Purløg
Ristet rugbrødsdrys

Kog perlebyggen i rigeligt vand i godt 15 min, så den lige er mør og bestemt ikke er udkogt.
Skær forsigtigt kødet fra ålen, og kog ålehovedet og skindet sammen med fløden. Køl fløden ned og si den ned i en gryde. Tilføj de kogte bygkorn og æbleeddike.
Hak skalotteløg og den syltede citron og put dem i sammen med rustikke, mundrette stykker ål i den simrende bygotto. Smag til med salt. Kom til sidst fintskårne tern af frisk persillerod og æble i retten.
Anret den cremede bygotto med et drys af sprødt, ristet rugbrød, finthakket purløg og slut af med lidt friskkværnet peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar