Mine sildefileter bliver kun paneret i groft rugmel og jeg køber altid mindst 7-8 hele fileter ad gangen, for jeg har en krukke med låg, som lige passer til fem hele fileter plus løg. De bliver naturligvis lavet til "stegt sild i eddike", men jeg vil jo også gerne blot have et par stegte sild med kartofler, stegesmør og et dygtigt drys finthakket persille. Desuden en kold stegt filet til pålæg. .
Efter stegning lægges de lune fileter i krukke lagvis med løg og den kolde forkogte lage hældes over. Jeg kan ikke drømme om at spise af sildene, før de har ligget mindst et døgn i lagen.
Silden er en af de mest anvendelige og velsmagende fisk i vore farvande. Der er nærmest ingen grænser for hvilke måder, den kan tilberedes på.
Her er blot to beskedne eksempler på meget forskellig sildetilberedning, endog begge som pålæg; stegt sild i eddike og karrysild. Opskriften på lagen kommer her:
2½ dl eddike
2½ dl vand
2 dl sukker
2 tsk tørret dildspidser
peber
timian
løg
Skal blot koges op og afkøles. Hældes kold over de stegte sild.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar