Skotlandsfarere vil have bemærket, at Skotland rummer et får eller to!
Her er så ingredienserne til en klassisk skotsk ret: Fårekød, lammenyrer, løg og kartofler. Såre simpelt. Det kan være lidt vanskeligt at få fat i fårekød. Jeg køber det i Jensens Slagtehus. Retten kan naturligvis også laves med lammekød, men bliver så også lidt mere tam...mindre skotsk!
Halvdelen af kødet, som er renset for knoglestykker og det meste af fedtet, lægges i bunden af en ildfast krukke af passende størrelse. Herpå lægges tre halve lammenyrer og der krydres grundigt med salt og peber. Derpå et lag løgringe og ovenpå løgene et lag kartoffelskiver, som ligeledes krydres med salt og peber.
Halvdelen af kødet, som er renset for knoglestykker og det meste af fedtet, lægges i bunden af en ildfast krukke af passende størrelse. Herpå lægges tre halve lammenyrer og der krydres grundigt med salt og peber. Derpå et lag løgringe og ovenpå løgene et lag kartoffelskiver, som ligeledes krydres med salt og peber.
Sådan skal retten se ud, når den kommer ud fra ovnen.
Lige en ret til "brændekomfuret" er det en ovnret eller kan det også laves som gryderet, stadig i lerpotte???
SvarSletDet er sikkert en ret, som lige så godt kan laves på komfuret evt. i en solid gryde. Bringes i kog og simrer i 2 timer. Du får jo så ikke brunet det øverste lag kartoffelskiver, men det er vel heller ikke så afgørende. Jeg ved ikke hvordan en lerpotte har det på et komfur.
SvarSlet