Dåsemad er slet ikke at foragte, når det ellers er kvalitetsvarer og vi har jo ikke altid hverken tid eller lyst til det helt store kulinariske skoleridt. I dag bliver det så dåseblæksprutter i hvidløgsolie.
Polentaen "støbt" og størknet, lige parat til at komme på panden.
Så serveres der og det smager herligt.
Polenta til 4 personer
250 g majsgryn til polenta
1 l vand
4 spsk olivenolie
100 g smør
100 g friskrevet parmesan
Salt
Bring vandet i kog og tilsæt polentaen. Kog efter anvisning på pakken og rør flittigt rundt undervejs.
Når polentaen har konsistens som havregrød tilsættes olien, smørret monteres og parmesanen kommes i. Smages til med salt.
Polentaen kan serveres som grød eller som her "støbes" i et fad eller en form og sættes på køl til grøden har sat sig (det tager et par timer). Derefter kan den skæres i skiver og steges eller grilles.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar