torsdag den 23. maj 2013

Butterdej med bagte tomater, blåskimmelost og rucola - så er det sommer.

Det er på tide at denne lette og lækre sommer/frokostret kommer med her.


Server eksempelvis som her i brud.

Til 6-8 personer.

750 g fuldmodne tomater
450 g butterdej
100 g tynde skiver blåskimmelost
1 tsk friske timianblade
1 spsk olivenolie
1 håndfuld rucola
1 spsk extra jomfru olivenolie
Flagesalt og nykværnet peber

Forvarm ovnen til højeste gradantal. Halver tomaterne og placer dem på et let olieret underlag på en bageplade. Placer dem med skærefladen opad. Drys med flagesalt og peber. Bag i 15 minutter. Sænk varmen til 150 grader og bag videre i 1-1½ time indtil de er skrumpede, men stadig lidt fugtige i midten. Tag dem ud af ovnen og stil til side.
Forøg ovnvarmen til 200 grader. Rul dejen ud på et letmelet underlag til en størrelse på ca. 30 x 40 cm. Prik den let med en gaffel og bag den "blindt" i 18-20 minutter, til den er sprød og gylden. Tag den ud af ovnen, vend den (forsigtigt, for hulen!!!) og bag i yderligere 5 minutter.
Anbring tomatstykkerne tilfældigt på butterdejsbunden, men lad et stykke være frit rundt langs hele kanten. Drys stykker af blåskimmelost og timian over alle tomatstykkerne. Dryp med olivenolie og sæt hele redeligheden tilbage i ovnen og bag en 5-6 minutter til osten er smeltet.
Tag "tærten" ud af ovnen og drys salat ud over den. Server den i brud (eller udskåret) dryppet med den gode olivenolie.
Kan spises både varm og kold. Nyd den eller skam dig.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar