Sart i smag og sart i kalorier. Der er blødt, der er sprødt, der er surt, der er sødt og salt såmænd. Denne slankesalat smager vidunderligt.
Jeg har brugt kyllingekød, men lige så anvendeligt er tigerrejer eller jomfruhummerhaler. I så fald ville jeg dog anvende frisk dild i stedet for esdragon.
Til 4 personer.
En god håndfuld plukket restekød af kylling
1 galiamelon
1 agurk
1 lille håndfuld frisk esdragon
Flagesalt og hvid peber
75 g ristede mandelflager
75 g røgeost
3 spsk. cremefraiche
2-3 spsk vand
Del melonen og skrab kernerne ud. Skær skallen af og skær melonen i meget tynde skiver. Mandolinen er det helt rigtige hertil, men en tyndskræller eller visse typer osteskærer kan også bruges. Skyl agurken og skær store bånd af den efter samme metode som for melonens vedkommende. Rør en dressing sammen af røgeost, cremefraiche og vand.
Anret alt på et fad i følgende rækkefølge: Melonskiver, agurkebånd, peber, dressingdryp, kød, esdragon og ristede mandelflager og saltflager.
Plukkede stykker af røget makrel eller kippers i vand må sikkert også kunne bruges.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar