En slags salat er det vel og yderst velsmagende.
Til 4 personer
En god håndfuld plukket, røget makrel
1 galiamelon
1 agurk
Et lille rødløg
En lille klat smør
Flagesalt og hvid peber
75 g ristede mandelflager
Dild til pynt
75 g røgeost
3 spsk. cremefraiche
2-3 spsk vand
Fintklippet dild
Del melonen og skrab kernerne ud. Skær skallen af og skær melonen i meget tynde skiver. Mandolinen er det helt rigtige hertil, men en tyndskræller eller visse typer osteskærer kan også bruges. Skyl agurken og skær store bånd af den efter samme metode som for melonens vedkommende.
Skær rødløget i ultratynde skiver fx. på mandolin. Vend dem på en varm pande med smør, men tag dem af inden de bliver bløde. Krydr med salt og peber.
Rør en dressing sammen af røgeost, cremefraiche, fintklippet dild og vand.
Anret alt på et fad i følgende rækkefølge: Melonskiver, agurkebånd, rødløg, dressingdryp, makrel (befri den endelig grundigt for ben), ristede mandelflager, dild, peber og saltflager.
Agurk- og melonkuglerne er selvfølgelig rent blær.
Husk at man ikke drikker vin til røgvarer - selv den bedste vin kommer til at smage forfærdeligt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar