søndag den 30. juni 2013

Bruschetta med asparges i tapenade-prosciuttosvøb.

Det er blevet sommer - i hvert fald i følge kalenderen - og de tunge retter er lagt til side. Middelhavskosten, som de fleste har lært at kende fra ferierejserne er oplagt sommermad.


Daggammelt brød smøres med olivenolie og steges hårdt på en grillpande. Påsmøres et lag tapenade. Asparges koges et par minutter, afdryppes og lægges til tørre på køkkenrulle. En skive Parmaskinke (Prosciutto) smøres i den ene trediedel med tapenade. Aspargeserne anbringes derpå og skinkestykket svøbes omkring aspargeserne - værs´go og spis!

Tapenade kan købes færdigt, men er såre simpelt at lave selv og både bedre og billigere. Her er opskriften:

125 g sorte oliven uden sten
Saft fra ½ citron
1 spsk hakkede kapers
3 hakkede ansjosfileter
1 fed hvidløg
1 spsk hakket bredbladet persille
1 spsk olivenolie
Salt og friskkværnet peber.

Prop det hele i blenderen, så klarer den resten af tilberedningen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar