Er man overfølsom overfor hasselnødder, kan de sagtens udskiftes med valnødder, usaltede cashewnødder eller usaltede jordnødder.
75 g hasselnøddekerner
1 flute
150 g gorgonzola
100 g flødeost
Nødderne ristes i ovnen ved 200 grader i ca.10 minutter. Pas på at de ikke bliver svedne. Hak dem groft. Rør gorgonzola og flødeost sammen og smør cremen på det flækkede flute. Bages i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Ostebrødene skæres ud i bidder (madderetter) og toppes med fennikelsalat, der drysses med hasselnødder.
Fennikelsalat:
½ fennikel
2 stænger blegselleri
2 spsk hasselnøddeolie (eller anden nøddeolie)
1 spsk æblecidereddike
Salt og hvid peber
Skyl fennikel og bladselleri. Skær fennikelen i meget tynde strimler på et mandolinjern. Skær også blegsellerieni tnde strimler fx med en tyndskræller. Bland med nøddeolie og æblecidereddike, salt og peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar