mandag den 16. februar 2015

Stenbiderrogn på jordskokkerösti.


Det er tid for stenbiderrogn lige nu.


Her serveret på en skive jordskokkerösti.


Jordskokkerösti:

Groftrevede jordskokker
2 æg
1 spsk pofiber
½ spsk gul Husk (loppefrøskaller)
salt og peber

Det hele rodes godt sammen og sættes i klatter på en bageplade med bagepapir. Bages ved 200 grader varmluft til de ser færdige ud.


De færdigbagte skokkebrød er sprøde på ydersiderne, men let bløde indeni. Vil man have dem helt sprøde, skal de blot laves tyndere. De holder godt i køleskab, men bliver så helt bløde. Efter 5 minutter på hver side i ovn ved 200 grader bliver de atter sprøde. Det bør nævnes, at der er en del diskussion om, hvorvidt jordskokker er LCHF eller ej, så jeg bruger dem kun en sjælden gang imellem.


Stenbiderrognen er dryppet grundigt med citronsaft, saltet og iblandet finthakket rødløg. Serveres med en klat creme fraiche 38 % eller hjemmelavet syrnet fløde og dildkviste efter smag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar