I gårsdagens tv-udsendelse på DR2:
Danske slotte: Broholm Slot. forekom der også et besøg på det sydfynske ølbryggeri "Refsvindinge". De laver storartet øl, som vi kender det, men er også det sidste danske bryggeri, som fremstiller Skibsøl. De fleste, som har smagt skibsøl, vil nok mene, at det smager afskyeligt - noget i retning af tjæret bolværk, der har kogt for længe, men det er ikke des mindre lykkedes mig (gennem stor lidelse og offervilje) at finde en ret, som skibsøl rent faktisk egner sig til, hvorfor jeg bringer et billede af retten, selv om den tidligere har været publiceret på Facebook.
Min farfar, som ellers på alle måder var en fornuftig mand, drak hver eneste dag i alle de år, jeg kendte ham, et glas skibsøl til sin frokost. Han blev ret gammel...mon der er en sammenhæng?
Var han muligvis blevet meget ældre, hvis han havde holdt sig fra det modbydelige tjæreøl?
Ingen kommentarer:
Send en kommentar