Man skal være stærk i troen; dette ender virkelig meget lækkert!
Efter sining er massen parat til at komme i blenderen. Jeg var nødt til at tilføje nogle sjatter fløde under processen, for at få en passende konsistens.
Fra blenderen og i en passende form. Postejen skal nu blot en tid i køleskabet.
Mens postejen køler, er der andet tidsfordriv!
500 g kyllingelever
50 gram fedtfattig mayonnaise. (En anden blogger fortæller mig, at man kan erstatte mayonaise med smør. Samme blogger foreslår at komme en sjat cognac i. Ingen af delene vil jeg modsætte mig).et lille løg, finthakket
2 dl bouillon
friskkværnet sort peber
salt
Brun løget let, tilsæt leveren og bouillon og kog i cirka et kvarter. Herefter sies væden fra og der tilsættes mayonnaise (jeg laver altid min egen mayonnaise og kender derfor ikke opskriften på fedtfattig mayonnaise, men det viser sig, at min fuldfede også dur), rigeligt med peber og salt, og det hele blendes indtil det har en grødagtig konsistens. Hvis postejen er for tyk kan tilsættes lidt yoghurt eller mælk. Creme fraiche kan sikkert også bruges. Jeg havde kun en sjat piskefløde og det fungerede glimrende. Hældes på form og stilles en tid i køleskabet.
Det er en meget delikat leverpostej med masser af smag, så den er ret drøj. Polske agurker efter opskrift i Tørsleffs berømte Grønne Syltebog er helt perfekte til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar