torsdag den 11. april 2013

Sidste hele dag på kattegatøen - heldagsregn!


Denne i øvrigt glimrende bog var det nærmeste vi kunne komme jomfruhummere på Læsø på denne tid af året. Selv havnens grill kunne ikke levere deres noget specielle tilbud på jomfruhummerhotdogs.

Silende regn. Hygge inden døre med ild i pejsen gode bøger og en veldædig frokost, blev det så i stedet.

Trods den uhyggelige mangel på jomfruhummere og skaldyrsbuffeter besluttede vi os alligevel til at gå ud at spise på det eneste åbne spisested "Kong Knud´s" og det fortrød vi ikke.

Indehaveren er også øens eneste bryghusejer og efter en hjertelig modtagelse med given hånd og navneudveksling, blev vi venligt, men bestemt, pånødet rigelige mængder smagsprøver af det gode øl fra bryghuset, før vi (efter grundig rådgivning) fik lov til selv at bestemme, hvilken øl vi ønskede at drikke til maden.

Der var virkelig tale om en varieret mængde af Læsøsk godtøl. Og det var godt. En hjemmeside om Læsø Bryghus kan man finde her.


Krofatter/brygmester betjener en tørstig kunde.


Porteren synes at befinde Friisand glimrende.


Så kan vi snart gå til maden.


Spareribs af kamben med mormorsalat, bagte kartofler og whiskysovs.


Der var også græske kartofler, smørklodser med og uden persille og hvidløg og våde og tørre viskestykker til brug ved bordet under arbejdet på benene og så selvfølgelig plastbøtter til de grundigt afgnavede ben. Der var tænkt på alt og det hele var ad libitum!


Der var lissom ikke rigtig plads til (eller brug for) kartofler. Det var utroligt lækre og lidet fede ben, som gled ned i rigelige mængder. Marinaden, de var blevet smurt med, gjorde dem opsigtsvækkende delikate.


Der arbejdes indædt koncentreret.


- og lidt efter lidt fyldes benbøtten da også, men -


den mest eventyrligt luftige hindbærfromage ventede os, serveret med de sprødeste, hjemmebagte vafler til brug som skeer og naturligvis kunne vi også af denne ret tage så meget, som vi kunne finde plads til. Alt i alt et storartet måltid, som vil blive gentaget næste gang vi rammer øen...og vi kommer igen. Vær forvisset om det!

Bortset fra servering af lækre menuer, foregår der meget andet på "Kong Knud´s". Der er således jævnligt levende musikunderholdning. Hvad der ellers hænder her, kan følges på facebooksiden Kong Knud´s.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar