Når dejen, som man har lavet efter nedenstående opskrift er hævet til dobbelt størrelse, mishandles den let og formes til tre rustikt udseende flutes, som også får lov til at hæve til dobbelt størrelse.
Dobbelt størrelse er ca. sådan her og så er det ind i ovnen.
Færdigbagte flutes. Nu skal de blot køle ned.
Splintrende sprød skorpe omkring en luftig krumme. Perfekt.
Og opskriften er her:
Og opskriften er her:
50 g gær
3 dl letmælk
100 g grahamsmel
1 dl sesamfrø
1½ tsk salt
2 spsk citronsaft
ca. 500 g hvedemel
200 g fintrevne gulerødder
Findel gæren i dejfadet. Lun mælken og hæld lidt af den lune mælk over og rør gæren glat. Hæld resten af mælken i og tilsæt grahamsmel, sesamfrø, salt, citronsaft og det meste af hvedemelet.
Rør dejen godt igennem og kom gulerødderne i. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Ælt dejen let igennem evt. med mere mel. Del den i 3 portioner, der formes til rustikke flutes og lægges på plade med bagepapir. Efterhæver til dobbelt størrelse.
Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn i 15 min. ved 250 grader. Derefter skrues ned til 200 grader i 10-15 min. Afkøles på rist.
Dr. Simonsens gulerodsflutes med Morten Jensens hjemmelavede kartoffelspegepølse på er et ægteskab indgået i himlen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar