Havde jeg valgt at bruge okse- eller lammekød, kunne jeg med fuld ret have kaldt retten for marokkanske kødboller, men jeg benytter svin & kalv, så den går vist ikke.
Sådan begynder det. Alle ingredienser blandes grundigt og rækkefølgen er helt ligegyldig.
Efter mindst ½ times hviletid kan man begynde at lave dellerne. Der blev 16 stk af opskriften.
Der steges i olie + smør.
Det ligner efterhånden frikadeller, men er det bestemt ikke.
De bliver ikke bedre.
Dellerne laves af:
500 g hakket svin & kalv
3 spsk friskhakket mynte
5 spsk friskhakket persille
salt & peber
1 æg
1 tsk paprika
½ tsk brændt paprika
1 tsk stødt koriander
2 spsk vand
½ tsk spidskommen (endelig ikke almindelig kommen!)
Det hele blandes meget grundigt og hviler mindst ½ time, inden der laves golfbolde store deller af farsen, som steges i rigeligt fedtstof.
Og der skal bulgursalat til.
Disse er ingredienserne.
Alle ingredienserne blandet.
Så er der serveret.
Opskrift på bulgursalat:
250 g bulgur
5 dl vand
150 g tørrede abrikoser
50 g pinjekerner
8 spsk hakket persille
2 spsk hakket mynte
Dressing:
5 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
salt & peber
Abrikoserne udblødes i vand et par timer - hvis det er nødvendigt - og skæres i små terninger. Er det bløde abrikoser er det ikke nødvendigt at udbløde.
Bulguren overhældes med kogende vand, trækker ca. ½ time under låg og drypper godt af i en sigte.
Pinjekernerne ristes på en tør, hed pande til de er gyldne, rør i dem undervejs!
Krydderurterne hakkes fint.
Dressingen blandes.
Det hele blandes sammen og smages til.
Bulguren overhældes med kogende vand, trækker ca. ½ time under låg og drypper godt af i en sigte.
Pinjekernerne ristes på en tør, hed pande til de er gyldne, rør i dem undervejs!
Krydderurterne hakkes fint.
Dressingen blandes.
Det hele blandes sammen og smages til.
Ser godt ud! En kold yoghurtsovs/dressing ville fuldende retten.
SvarSlet