mandag den 10. marts 2014

Salat med gedeost, mizuna og honning.

Endnu engang står Øko Ged & Grønt i de smukke Sondrup Bakker for kvalitetsvaren - i dette tilfælde en ost af fetatype.


Der skal anvendes ½ ost pro persona.


Den er så smuk og enkel at se på, denne salat og så utroligt delikat i smagen.

Til 2 personer:

En håndfuld mizunasalat
100 g øko gedeost i saltlage
1 spsk god flydende honning
1 citronbåd
groftkværnet hvid peber (anvend evt. morter)
Lidt flagesalt
Nogle dryp virkelig god olivenolie.

Fordel de rengjorte, helt tørre salatblade på to tallerkener. Mizuna er en meget sart smagende salat. Ønsker man lidt mere "spark i suppen", om jeg så må sige, skal man tage rucola i stedet.
Skyl osten forsigtigt for den kraftige saltlage og lad den dryppe af. Bryd osten i mindre stykker ud over de to tallerkener og fordel honningen i en ganske tynd stråle derover. Klem nogle dråber citronsaft ud over det hele - her er det et spørgsmål om smag og fornemmelse. Kom peber på og med stor forsigtighed lidt flagesalt. Dryp det hele varsomt til med en rigtig god olie. I dette tilfælde valgte jeg en extra jomfru olivenolie med trøffel.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar