tirsdag den 27. november 2012

Ovnstegt Havbars - vi skal huske at spise fisk!


Jeg kan varmt anbefale havbars med det hvide, halvfaste, velsmagende kød.
 

Fisken renses, saltes og pebres. Fisk og folie gnides med olivenolie. Snit fiskens sider som på billedet og fyld snittene med frisk rosmarin, basilikum og hvidløgssplitter. I bugen lægges skiver af økologisk citron. Fisken skal i ovnen ca. 20 minutter ved 200 grader.


Kartofler og sovs venter på, at fisken bliver færdig, mens kokken glor bevidstløst ud ad vinduet og funderer over det faktum, at verden nu er blevet så lille, at jeg i dag kan få frisk fisk fra hele verden hos min foretrukne fiskepusher P.Clausens Fiskehandel, som også er på facebook P.Clausens Fiskehandels facebookgruppe.


Efter kremeringen. Den så egentlig mere lækker ud rå. Anrettet på tallerkenen er den heldigvis betydeligt mere  indbydende.


Jeg har valgt at servere fisken i kaperssovs med aspargeskartofler, men uendelig meget anden garniture kan anvendes til denne såre velsmagende fisk.


Afdødes sørgelige rester, men der er ikke desto mindre nok til et helt andet slags måltid dagen efter.


Resten af kaperssovsen med fiskeresterne fra skroget tilføjet en lille håndfuld grønne ærter, nogle tomatstrimler og friskklippet basilikum på et leje af pasta. Fornem resteret!


2 kommentarer:

 1. fisk er godt ja!! bLækker præsentation af denne ert KC. Nu skal jeg da vist have gang i de der rødfisk jeg sendte hjem fra Grønland i sommers. Velbekomme
  Jens Pilgaard

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig god idé med rødfiskene. Man får vel se billeder.

   Slet