mandag den 3. juni 2013

Grønne asparges i filodej.

Kan man lide asparges og blåskimmelost er denne ret et must! Mere lækker end jeg havde turdet håbe på. Opskriften er ikke gammel, faktisk fandt jeg på den i går på vej hjem fra nattevagt i Horsens. Aspargeserne havde ligget i køleskabet i nogle dage og skulle bruges eller smides ud en af de allernærmeste dage. Blåskimmelost havde jeg også (har jeg som regel altid) og filodej er ligesom butterdej fast inventar i fryseren.


Opskriften laver næsten sig selv.


Det ser enkelt ud og det er det også: Pak asparges og blåskimmelost ind i filodej og pensl pakken og aspargeserne med smeltet smør. Spar nu ikke på smørret. Anbring i et velsmurt, ovnfast fad.


Efter 10 minutter ved 220 grader (brug endelig ikke varmluftsovn til de sarte asparges) pensles pakkerne igen med smeltet smør, inden de får 10 minutter mere.


Lige kommet ud af ovnen efter de to gange ti minutter. Pakkerne er færdige.


De er lækre - hvem skulle nu have troet det? I dag blev det så lidt usædvanligt min morgenmad, men ellers kan jeg anbefale retten til frokost, forret (den mætter dog godt) eller når som helst man trænger til lidt hurtigt og lækkert for det er jo faktisk fastfood.2 kommentarer:

  1. Det er den lækreste fast-food jeg har set. Skal da vist afprøves på nogen af aspargeserne fra haven.

    SvarSlet
  2. Kære Henriette.
    Du vil bestemt ikke fortryde det.

    SvarSlet