onsdag den 6. marts 2013

Oksebryst med stuvet spidskål - Gyldenspjæts livret.

Jeg fandt sådant et pænt stykke okse hos Jensens Slagtehus. Lidt ribbenssteg. Lige passende til nogle skiver sprængt okse med stuvet spidskål og der foruden nok til et par pakker tyndtskåret pålæg, som vil være en fin base for lidt hjemmelavet, tåredrivende peberrodssalat.


Sådan så stykket ud efter to døgns let saltning.
 

Slagteren havde lavet et par rids ved siden af hvert ribben. "Så falder de ud af sigselv, når det bliver kogt" sagde han og det kom til at passe.
 

I bad i den store gryde sammen med lidt urter. Nu skal der simres i de næste tre timer.


Tre timer var lidt rigeligt. Jeg skulle nok have nøjedes med højst to.


Kommet i en for lille plastpose er der lidt mere form på kalorius - okse i Spirella. Efter nogle timers frysning er det forhåbentligt muligt at skære regulære skiver af den med pålægsmaskinen.


Frosset lidt rigeligt. Denne brosten kan pålægsmaskinen trods alt ikke klare...det må vente til i morgen.


Det blev ikke muligt at få pålægstynde skiver, men dog masser af gode skiver, som kan benyttes både til varm ret og til pålæg. I aften bliver det Gyldenspjæts livret.


Det strimlede spidskål skal kun lige dækkes af vand inden det koges i 10 minutter. Herefter skal det blandes med en tyk bechamelsovs lavet på kogevandet og mælk og selvfølgelig krydret med revet muskat, salt og peber.
 

Så er der serveret.



 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar