Stokken skæres eller brækkes af - brug savtakket brødkniv. Husk at smøre citronsaft på alle friske "sår", som ellers vil blive misfarvede.
De nedre, yderste små blade og alt vissent fjernes og artiskokken skylles grundigt før den pakkes i alufolie. Den behøver slet ikke at være knastør, når den pakkes ind.
Så fredelig ser den faktisk ud, når den har været i ovnen i 45 minutter ved 200 grader.
Og nu til den store nydelse. Man brækker bladene af artiskokken. Dypper dem i lidt blødt smør. Giver dem et beskedent drys flagesalt og sutter den nederste kødfulde del i sig med stort velbehag og gerne lydelig smasken. Til sidst befries bunden for blomsterrester og spises som det øvrige. Som ved kastanjer er det lige godt at drikke øl, vin, gin tonic eller alt muligt andet til.
Det er artiskoktid lige nu og der er mange billige tilbud...kom bare i gang!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar