Ugegammelt brød gjort klar til at lave croutoner af.
Det er faktisk rigtigt, alt hvad Schulstad selv praler af.
Lige dele olie og smør - gerne klaret smør - smeltes på panden for højeste gear.
Bevar den høje temperatur og hold brødternene i jævnlig bevægelse og giv dem et lille drys fint salt.
Hæld til afkøling. Den viste portion kunne sagtens have fået lidt længere tid på panden uden at svides.
Når croutonerne er afkølede kan de holde sig sprøde og gode igennem længere tid i en bøtte med tætsluttende låg. Skulle de imod forventning blive bløde, skal de blot have en tur mere på en tør pande.
Hvis man bager med surdej, så holder brødet sig fint i flere dage. Jeg har gang i både en hvedesurdej og en rugsurdej. Det gør altså noget godt for brødet med surdej. Både mht. smag og holdbarhed.
SvarSletDet ville ALDRIG gå her i huset - for det er jo helt hvidt brød. Selvom jeg bor alene, ville jeg ikke undvære mit eget brød, bagt som boller og i fryseren. Hver morgen 20 sec. på micro, 7 min. på 250° i combiovnen - friskbagt,lunt brød til alle de sidste 35 år - ikke dårligt, vel :-) Jeg har ingen klager haft! Det drejer sig bare om at finde det brød, man synes bedst om, hjemmebagt - eller hjemmebragt!
SvarSletElsebeth