søndag den 4. august 2013

Forsøg med fyldte hakkedrenge sous vide.

Lad mig begynde med at nævne en smart lille køkkendims kaldet "Stufz", hvilket er det navn man skal bruge, når man googler eller søger på YouTube. Den bruges til at lave nemt fyldbare hakkebøffer eller simpelthen flot formede sådanne.


Spøjs ser den ud og drøneffektiv er den. Den rummer 100 g oksefars i henholdsvis bund og låg, så med fyld bliver det hakkedrenge af mandestørrelse. Hvad fyldet angår sætter kun fantasien grænsen. Jeg har tidligere blandt andet prøvet kapers, hakkede løg og hakkede oliven.


Jeg laver én bøf med fyld af blåskimmelost. Det har jeg før prøvet stegt på traditionel vis og det smager herligt.


Én bøf bliver med fyld af skinketern.


Sådan ser en fyldt bøf ud lige fra StufZ-dimsen. Den skal nu have et godt drys friskkværnet peber, puttes i pose og vakuumeres. Bøfferne skal ligge i sous-vide-karret i 2 timer ved 58 grader celsius.


Efter to timers vandbad ser bøfferne nu sådan ud. Der er hældt en sjat kraftig saft fra poserne til brug for sovsefremstilling.


Et minuts hård stegning på hver side er rigeligt.


Bøffen med fyld af blåskimmelost smagte som ventet herligt. Bøffen med skinketern var, hvad angår fyldet, uinteressant. Begge bøffer var meget saftige og velsmagende. Sous vide er helt sikkert en velegnet metode til hakkebøffer og der kan jo sagtens være en hel flok bøffer i karret.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar