torsdag den 29. august 2013

Macaroni med tomat, løg og champignon a la creme.

Macaroni i lange stænger, var den eneste kendte pastatype, da jeg var barn. Den var især populær blandt slagtere, som kunne forstrække hjemmelavede såkaldte salater i det uendelige med kogte macaronistykker (egentlig bør jeg slet ikke tale nedsættende om den tids slagtere, for mit yndlingspålæg var dengang faktisk en "russisk salat", som hovedsagelig bestod af en gang slimet, cyklamenfarvet snask fuld af udkogte macaronistykker). I dag kan det ejendommeligt nok være svært at finde en forretning, som har macaroni - for slet ikke at tale om Russisk Salat.


Til 1 (velvoksen) person:

75-90 g macaroni (eller en hvilken som helst anden pastatype)
½ bakke champignons
Olie og smør
Et bundt bredbladet persille, finthakket
1/4 l piskefløde
En stor håndfuld kvartede cherrytomater eller små blommetomater i kvarter
Et lille skalotteløg, finthakket
½ tsk sukker
En stor håndfuld groftrevet parmesanost
En buket frisk basilikum
Salt og peber

½ bakke champignons i tynde skiver brunes på en hed pande. 1/4 l piskefløde tilsættes sammen med en håndfuld fintklippet persille. Der smages til med salt og peber og det hele koger ind for let varme til en cremet champignonsauce. Kan stilles til side og lunes, når pastaen er kogt.

Tomaterne på denne tid af året kan smage himmelsk. Resten af året er man stort set bedre tjent med solmodnede tomater på dåse eller tørrede, solmodnede tomater. De kvartede tomater, løg og parmesanost blandes godt, tilsættes sukker og irøres en god portion fintklippet basilikum. Tomater og basilikum er et ægteskab indgået i himlen. Sukkeret er kun til for at bringe yderligere smag frem i tomaterne og skal bestemt ikke overdrives. Tomatsalsaen smages til med salt og peber og evt. et lille drys chiliflager. Anbringes i en konditorring midt på tallerkenen, hvor den presses let med en ske, så den holder faconen inden ringen fjernes. Drys små basiliumblade.

Når pastaen er kogt og drænet, anbringes den på tallerkenen rundt om tomatsalsaen og pløres til med den lunede champignon a la creme. Det hele drysses med parmesanost.

Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar