fredag den 30. august 2013

Småkager af kun to ingredienser!

- og så er det ikke engang løwn! Dette må da være verdens nemmeste bageopskrift.

Der skal kun bruges havregryn og modne bananer - og bananerne behøver såmænd ikke engang at være modne, de er blot nemmest at mose selvfølgelig. Der er rig mulighed for at udvide opskriften ved at komme forskellige andre ingredienser i, men det er ikke nødvendigt og alt for meget andet vil gøre det vanskeligt for småkagerne at hænge sammen. Man kan anvende små chokoladestykker, hakkede valnøddekerner, rosiner, kanel etc. etc. Kun fantasien sætter grænserne.


To bananer og en kop havregryn moses grundigt sammen. 


Ekstraindholdet, af hvad art det nu kan være - jeg har ved denne lejlighed brugt tørrede tranebær, tilsættes.


"Dejen" sættes på bageplade, bagepapir eller som her, silikonemåtte (så slipper man for at smøre), i små klatter af ca. en spsk størrelse. De laves flade med en gaffel. Der bliver 15-18 småkager, selvfølgelig afhængig af, hvor store man laver dem. Kommes i forvarmet ovn og bages i 15 minutter ved 170 grader almindelig ovn op til 180 grader varmluftsovn. Det lyder kryptisk, men det forholder sig sådan, at min første bagning var ved 170 grader uden varmluft og da syntes jeg, at de havde fået lige lidt nok. Næste bagning, som er den der er afbilledet her, gav jeg 180 grader varmluft og det var måske lige rigeligt. Hvorom alting er: Begge hold smagte fortrinligt.


Lige kommet ud af ovnen. De skal nu blot afkøles. Man skal ikke forvente at få en småkage, der er sprød som en vaniljekrans. De er snarere lidt som pommes frites - sprød udvendig og blød indvendig.


Er det måske ikke en indbydende lille sag? Og tænk så på, at den er lavet uden tilsætning af sukker og fedtstof. Folk på kur kan faktisk tillade sig at spise løs af dem og de er rene energibomber til sportsfolk.


Værs´go! En skålfuld "ufarlig" tv-snacks, som dog er en smule vanedannende.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar