søndag den 11. august 2013

Kammuslinger med dadelkompot og blomkålspuré.

Det lyder sært, men det smager eventyrligt godt. Retten har jeg stykket sammen af forskellige opskrifter, som jeg har "justeret" lidt på og jeg er meget tilfreds med det endelige resultat, sagt i al ubeskedenhed.


Først koges en kompot af dadler, crème de cassis, balsamico og rørsukker.


Simres i 10-15 minutter til man har en grov kompot. Man kan evt. blende til en finere konsistens, men endelig ikke for fin.


Et lille blomkålshoved skylles og plukkes i buketter.


Karry "brændes af" i smør. Det udløser en masse karrysmag.


Blomkålen koges i fløde og mælk til buketterne er helt bløde.


En ordentlig tur i foodprocessoren, når blomkålen er afkølet noget.


En grynet konsistens er ønskværdig.


Kammuslingerne har fået salt og peber og er blevet sauteret for kraftig varme i ét minut på hver side. De må hellere få for lidt end være gennemstegte. Serveres på blomkålspuréen og får en klat dadelkompot oveni. Der dryppes med tapénade efter den originale opskrift, som kan ses i forrige indlæg. Denne ret kan selvfølgelig også laves med stegt eller kogt fisk og både blomkålspuréen og dadelkompotten har mange andre anvendelsesmuligheder.

Kammuslinger
Olie og smør
Salt og peber

Dadelkompot

225 g udstenede dadler
2 spsk crème de cassis
2 spsk balsamicoeddike
2 spsk lyst rørsukker

Blomkålspuré

Et lille blomkålshoved i buketter
25 g smør
1 tsk mildt karrypulver
100 ml sødmælk
100 ml piskefløde
Salt og peber

Kom dadlerne i en kasserolle med 300 ml vand. Bring til at simre og kog sagte i 10-15 minutter til dadlerne er helt bløde og væden er lidt reduceret. Rør crème de cassis, balsamico og sukker i og kog videre i et minuts tid til sukkeret er opløst. Lad det køle ned og blend det herefter til en passende konsistens.

Smelt smør i en gryde og tilsæt karry. Lad det "brænde af" et øjeblik og tilsæt derefter blomkålsbuketterne. Lad dem koge under omrøring i 3 minutter, indtil de så småt begynder at blive bløde. Tilføj mælk og fløde. Læg låg på gryden og lad blomkålen småkoge i 8-10 minutter til den er helt blød og mælkeflødeblandingen er lidt reduceret. Blendes med stavblender eller afkølet i foodprocessor. Tilsmag med salt og peber.

Både dadelkompot og blomkålspuré kan laves i forvejen og varmes op, når de skal anvendes. Tapénaden skal dryppes kold på retten.Ingen kommentarer:

Send en kommentar