mandag den 16. september 2013

Kalkunnuggets på to måder.

Jeg havde et stykke kalkunbryst liggende i fryseren. 


Optøet blev det skåret i tommelfingertykke stykker - sådan omtrent.


Stykkerne fik lige en hurtig blanchering i kogende vand for at lukke overfladen.


Derpå en gang melpudring på sædvanlig paneringsvis,


Og en tur i badet af to med gaffel sammenpiskede æg.


Den endelige panering består af 3-4 mål knuste cornflakes til 1 mål rasp - i dette tilfælde hjemmelavet panko. Desuden er der salt, peber og lidt chiliflager i paneringen. Opskriften er stærkt inspireret af en opskrift i Knøvl´s madblog og hjemmelavet panko er jeg i dyb taknemlighedsgæld til Klidmoster for at have lært.


Halvdelen af mine nuggets kommer i Tefal Actifry, hvor de i første omgang får 10 minutter med en lille klat smør og en spsk olie.


Smagsprøve efter de 10 minutter. Sprød og saftig - faktisk færdig, men ligesom med pommes frites, kan jeg godt lide at de har lidt mere farve, så de får yderligere 5 minutter.


Det færdige resultat efter 15 minutter; møj lækkert.


Den anden halvdel af kalkunstykkerne bliver tilberedt på pande i noget mere fedtstof af smør og olie. De bliver stegt i 8 minutter på 9 af 12 i varme og vendt hvert andet minut for at få ens farve over det hele.


Også umådeligt sprøde og saftige. Altså: I Actifry tager processen 15 minutter, er mere fedtfattig og man kan lade maskinen passe sigselv. På komfuret tager det kun 8 minutter, man er nødt til at være over processen hele tiden og resultatet er væsentligt federe. Vælg selv


2 kommentarer:

  1. Jeg er ny ejer af en actifry og "falder" lidt over atdu bruger smør i din actifry i denne opskrift selvom der i brugsanvisningen kun står olie. Sker der ikke noget når man bruger smør? mener går den ikke i stykker?

    SvarSlet
  2. Den går ikke i stykker ved at anvende smør.

    SvarSlet