onsdag den 18. september 2013

Oksespidsbryst sous vide med græske kartofler fra Actifry og ærtepuré fra komfuret.

I dag skal hele det elektroniske regiment i arbejde; SousVide Supreme, Tefal Actifry og det gamle komfur.


Resultatet var elmålerens overarbejde værd. Sovsen skyldes vakuumposens kødsaft tilsat et glas rødvin, reduceret og monteret med et par kolde klatter smør. Derpå krydring med salt og peber.


Spidsbrystet har ligget i sousvidekarret siden i går og der ligger det godt, så jeg kan gå i gang med ærtepuréen. Et bundt purløg og et par forårsløg hakkes. Sammen med en god portion grønærter dampes de i nogle minutter til det hele er mørt.


De dampede grøntsager kommes i blenderen sammen med godt og vel 1 dl cremefraiche 38% og blendes. Smages til med salt, peber, citronsaft, olivenolie og måske et lille drys sukker. Blendes færdigt til en lidt grov puré.


Puréen kan holdes varm i et vandbad eller gemmes og opvarmes i et sådant, når den skal bruges.


Sådan cirka skal ærtepuréen se ud.


Min sædvanlige kødpusher i Jensens Slagtehus har leveret spisbrystet med ben og det har nu ligget i sousvidekarret i 30 timer ved 58 grader. 


Kødsaften fra vakuumposen gemmes selvfølgelig. Det bliver sovsens rygrad.


Et fint, mørt stykke kød der sidder på de ben. Det blodige er lige efter min smag, selv om de fleste nok ville foretrække lidt mere gennemstegning.


Der bliver skåret et bette stykke af, som får den hårde, men hjertelige tur på panden et minut eller højst to på hver side. Husk at krydre med salt og peber.


Kartoflerne skrælledes, deltes i kvarter, fik dynget en håndfuld finthakkede rosmarinblade, timianblade og salvieblade over sig og fik turen i Actifry i 40-45 minutter. Da der kun var et par minutter tilbage blev de krydret med salt og peber. Et perfekt måltid.


1 kommentar:

  1. Nøj hvor ser det dejligt ud. Og hvor er det rart at du faktisk får brugt dine remedier. Der står rigtigt mange fine køkkenredskaber og samler støv rundt omkring.

    SvarSlet