søndag den 19. januar 2014

Bagt gedeost - lidt Middelhavsagtigt.

Jeg er endnu engang på grund af min svage karakter røget i eBay-fælden, hvilket har resulteret i tre sølvplet serveringsfade. I retrospekt er de da smukke, anvendelige og erhvervet til en yderst rimelig pris, så nu skal de blot anvendes.


Stærkt inspireret af "Jans madblog" skal der laves bagt gedeost. Han anvender fetaost og kalder det græsk ostefondue. Fondue har det dog intet med at gøre. Gedeosten reagerer på bagning ligesom fetaost gør. Den flyder ikke ud, men bliver blot lidt mere lind og lækker.


En blok ost lægges i et olivenoliesmurt ildfast fad. Halve cherrytomater og grofthakkede oliven drysses over. Det hele drysses med friskkværnet peber og tomaterne får et let drys havsalt. De friske krydderurter: Mynte (aldrig pebermynte - maden skal jo ikke smage af tandpasta - jeg  foretrækker Marokkansk Mynte), oreganum og en anelse salvie drysses over hele retten, som dryppes med olivenolie og sættes i en forvarmet ovn ved 150 grader i 30 minutter.

 
Kan (hvis man er så heldig at have det) serveres i sølvfad. Der gives bruschetta til. Sølvfadet og den gamle damaskdug klæder hinanden særdeles godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar