onsdag den 29. januar 2014

Flødekartofler med jordskokker.

Her er endnu en måde at anvende de dejlige jordskokker på.


Kartofler og jordskokker skiveskæres ca. ½ cm tykkelse og 4-5 gange så mange kartoffelskiver som jordskokskiver. Er man helt tosset med de kære skokker, kan man jo blot tage half&half, det står enhver frit for og her dikterer kun den personlige smag. I et smørsmurt fad anbringes rodfrugtskiverne taglagt og drysses med rigeligt salt, peber og meget vigtigt - muskat.


Skålen fyldes op med piskefløde, til skiverne er knapt dækkede og fadet sættes i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 1 time. Hold øje med dem; ovne kan være meget forskellige. Der skal være en mørkebrun skorpe øverst ikke en sort forbrænding.


Sådan skal kalorius se ude lige fra ovnen.


Flødekartoflerne er anvendelige som tilbehør til mange forskellige kødretter, men også ganske fortræffelige i sig selv blot med en frisk salat til som på billedet.




Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar