lørdag den 25. januar 2014

Kartoffelporresuppe.


Her er opskriften på en både velsmagende og hurtigt lavet suppe til at varme sig på i denne isnende kolde tid.
 
 
Suppen er her serveret, som jeg foretrækker den, men i stedet for blåskimmelosten kan man benytte gedeost, velsagtens også fetaost eller i hvert fald en lille håndfuld groft revet parmesanost eller - man kan helt udelade ost.
 
til 4 personer:
 
1 1/4 liter vand
2 porrer
1-2 løg
6 mellemstore kartofler (ca. 400 g)
1 spsk olivenolie
2 hønsebouillonterninger
1 tsk friske timianblade
1 tsk salt
Friskkværnet sort peber
60 g ost
1 lille baguette
 
Bring vandet i kog. Rens porrerne og skær dem i tynde skiver. Skræl kartoflerne og skær også dem i tynde skiver (på mandolinen er det næsttyndeste skær). Skær også løg på samme skær på mandolinen. Steg løg, porrer, kartofler, smuldrede bouillonterninger og timian ca. 5 min. i olie i en gryde. Tilsæt det kogte vand og lad suppen koge 15 min. Krydr med salt og peber. Server suppen med en skive ost og ristet baguette til.
 
  


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar