mandag den 20. januar 2014

Lancering af Vinpusher III.

Jeg er i almindelighed af den mening, at denne verden har rigeligt med kogebøger. Alligevel må jeg konstatere, at forlagene lader en lind strøm af netop denne litterære genre flyde som skidt fra en spædekalv og de må jo kunne sælge bøgerne, siden de til stadighed barsler med dem. Trods min modvilje må jeg dog også erkende, at der ind imellem udkommer en kogebog, som virkelig har sin berettigelse.


Jeg var til lanceringen (på nudansk: Releaseparty) af netop en sådan:  "VINPUSHEREN - kogebog, rejsetips og vinoplevelser" på Holmgaard lidt nord for Århus. Forfatteren er Michael Poulsen, som allerede har et par fremragende kogebøger bag sig og fotografen Torben Hjulmand som står for bogens helt ualmindeligt smukke og appetitvækkende billeder.


På Holmgaard har kokken Peter Foldby i den store stil indrettet sig med lokaler og køkken til brug for mad ud af huset, kokkeskole og betjening af større selskaber, som ønsker gastronomiske oplevelser af høj klasse.


Og her er så bogen.


Bogen udmærker sig ved til hver opskrift grundigt at give anvisninger på anvendelige vine til netop den pågældende ret. Ved lanceringen serveredes seks af retterne med præcis de anviste vine til. Lukullisk er ordet! Der indledtes med Ceviche af kammusling, passionsfrugt, vanille, saltet agurk, røget laks, rygeost og lakserogn, hvortil serveredes Schramsberg Blanc de Blancs Vintage Brut.


Undervejs berettede forfatteren levende om vinene og hvordan retterne er opstået.


Hummer, bacon, kartoffel, brøndkarse og citronskalspuré.


Sauer Riesling Erste Lage "Escherndorfer Lump" 2012.


Kogebogens forfatter, Michael Poulsen, og fotograf, Torben Hjulmand.


Ravioli af Comté, svampe, hasselnødder og hønsebouillon.


Albert Sounit Rully 1. Cru  La Pucelle 2009.


Der blev vurderet, smasket, smagt og snakket. Stemningen var høj.


Confiteret svinebryst, jordskokker, æble og mandel.


Gratien Champagne Brut N.V.


Kalvekæbe, gulerod, hvidløg og lakrids.


Clape Côtes du Rhône 2011.


Spørgelysten var stor og forfatteren, Michael Poulsen, formåede at være alle vegne med uddybende forklaringer.


Chokolademousse, kaffe og saltet karamel.


Maury Vintage Domaine Pouderoux 2011.

Dermed blev Vinpusher III  behørigt sat i søen og en herlig aften, som var en stor gastronomisk oplevelse sluttede. Tak for den, Michael Poulsen og Peter Foldby.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar