søndag den 20. juli 2014

Gazpacho Risskov style.

Det er sommer - tror jeg nok - og så er det tid for de kolde supper. Bedst kendt blandt disse er nok Gazpacho og få supper, varme eller kolde, findes der så mange forskellige opskrifter på. Her er min.
 
 
Her ses alle ingredienserne til denne gazpacho. Det hele skal i blenderen en rum tid. Hvis resultatet er for tykt for ens smag, fortyndes med kold grøntsagsbouillon. Kom eventuelt også en lille håndfuld isterninger med i blenderen.
  
 
Fire forskellige måder at servere gazpachoen på. Rejer og dildkviste. Tern af saltsyltet citron og brøndkarsekimblade. Agurketern og rugbrødscroutoner. Topskud af basilikum og citronperler. Læg eventuelt en isterning i hver portion.
 
 
1 dåse flåede tomater
3-4 afskindede modne tomater
1 stort rødløg groft hakket
1-2 hvidløg groft hakkede
1 stilk blegselleri skåret i småstykker
½ agurk i store tern
1 rød peber i tern
50 g ristede mandler
25 g ristede græskarkerner
2 spsk rødvins- eller sherryeddike
Saft af en lille citron
½-1 tsk cayennepeber
½ spsk sukker
Salt og peber
Evt. kold grøntsagsbouillon
 
Hele molevitten kommes i blenderen, måske med et par isterninger, og suppen er parat til spisning.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar