torsdag den 17. juli 2014

Knurhane escabeche.

Få vil nok påstå, at knurhanen er køn...måske dens mor... men det er en ypperlig spisefisk.

 
Kalorius kan både svømme og gå på havbunden. 
 
 
Den kolde frokostret serveret med hårdtristet helkernerugbrød. Nu går kalorius ingen steder.
 
 
En indbydende fersk filet af rød knurhane. Der findes også en grå.
 
 
Der skal selvfølgelig krydres grundigt inden stegningen; salt, peber og tørrede dildspidser. 
 
 
Fisken steges næsten færdig på skindsiden og dernæst ganske lidt på kødsiden. 
 
 
En skøn blanding af grøntsager, først og fremmest pebre. 
 
 
Grøntsagsblandingen er lavet færdig og klar til at gå på køl til morgendagens frokost. 
 
 
En dejlig kold frokostret. Knurhanen er meget velsmagende. Samme ret bør i øvrigt kunne laves med fede sild. 
 
Til 4 personer:
 
1 stort rødløg
3-4 fed hvidløg
1 rød en gul og en grøn peber
2 røde chili
fileter af 4 små knurhaner
2-3 spsk. mel
olivenolie
3-4 laurbærblade
6-8 peberkorn
8-10 korianderfrø
2 tsk. frisk timian
1 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. delikatesse paprika
en håndfuld frisk koriander
2 dl hvidvin
1 dl lys eddike
salt og sukker efter smag

Løg og hvidløg skæres i tynde skiver. Pebrene renses for kerner og skæres ligeledes i ganske tynde skiver. Chilierne renses for frøstol og kerner og skæres også i tynde skiver.

Vend fiskefileterne i rugmel og steg dem gyldne i olivenolie og lidt smør på panden. Læg dem derpå i et passende fad med høje kanter og hold dem lune.

Hæld lidt mere olie på panden og kom hvidløg, rødløg, pebre og chili på. Lad det stege et øjeblik og tilsæt så krydderier. Når grøntsagerne begynder at blive møre, kommes hvidvin og eddike på panden. Lad det koge igennem i nogle minutter og smag til med salt og sukker.

Lagen skal smage kraftigt og balancere mellem det sure og det søde. Hæld den varme lage over den lune fisk, og sæt det hele på køl i nogle timer, gerne natten over. Server koldt eller ved stuetemperatur sammen med godt brød.



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar