onsdag den 16. juli 2014

Tigerrejer, majsvinaigrette og fennikel.



Udsøgt slankemad.


Pochering af en 1 cm skive fennikel. Mærk efter med en gaffel om den er mør.


Milimetertynde skiver af fennikel og radiser i isvand. Lad dem ligge i mindst ½ time. Det er forbløffende så sprøde isvandsbehandlingen gør dem.


Den klargjorte majsvinaigrette.


Grøntsagerne fra isvandet og en pocheret skive fennikel ligger til dræning på køkkenrulle.


Store, lækre tigerrejer befriede for tarmstreng, lige til at putte på panden.


Nærende, sundt og velsmagende.

Opskriften er til 4 personer.

Klargør tigerrejerne befriet for skal og tarm.

Majsvinaigrette:

1 majs
1 dl god olie
2 spsk riseddeike eller æbleeddike
½ finthakket skalotteløg
2 spsk tern af et lille æble
Fennikel, edamamebønner/grønærter og svampe
Radiser
Olie til ristning 

Kog majs i saltet vand i 5-8 minutter. Skær majsen fra stokken. Rør olie og riseddike sammen. Tilsæt det hakkede skalotteløg, æbletern og de kogte majs og bønner/ærter. Smag til med salt.

Fennikel:

Fennikel kogt og rå
Skær fennikel i 4 stykker af 1 cm tykkelse fra top til rod kogt møre i letsaltet vand. Skær lidt fennikel og radiser papirstynde på mandolin og læg i isvand. Skiverne vil blive meget sprøde i løbet af lidt tid. Bønner/ ærter og svampe gøres klar.

Lige før servering ristes svampe og de fire stykker fennikel i ganske lidt olie. Lægges på køkkenrulle og anrettes på tallerkner sammen med de rå afdryppede fennikel og radiseskiver fra isvandet. Majsvinaigrette fordeles på tallerkenerne.

Tigerrejerne ristes i 1½ max 2 minutter på hver side. Saltes let og anrettes på tallerkenerne.

Velbekomme.
 
 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar