onsdag den 6. august 2014

Kefta Mkaouara - marokkansk lammetagine.


Denne tagine er lavet med lammekød, men man kan selvfølgelig lige så godt lave den med oksekød eller andet (ged, æsel, kamel). Det vil dog være direkte forkert at benytte svinekød.


Spises med godt brød til eller couscous.


400 gram lammefars, kværnet spidskommen, finthakket bredbladet persille, stærkt paprika og salt og peber.


Jeg havde 400 gram kød passende til 12 kødboller. De seks går i retten, men seks andre går i fryseren til en anden gang.


Det skulle være runde kødboller, men de har åbenbart bestemt sig til snarere at blive til frikadeller.


Saucen laves af finthakkede, glaserede løg, hakkede dåsetomater, kværnet spidskommen, stærkt paprika, sort peber og knuste hvidløg.


Saucen er færdig til at modtage kødbollerne.


Saucen og bollerne kommes i et ovnfast fad med et par hele æg slået ud oven i.


Så er retten færdig fra ovnen. Masser af friske korianderblade - mange flere end her vist -  er af stor betydning for denne rets velsmag.


En vidunderlig ret. Jeg havde lavet nok til 2 personer, så der var også til dagen efter og jeg kan med sindsro sige, at den faktisk smagte bedst på andendagen.

Til 4 personer:
 
3 spsk olivenolie
4 friske æg
En håndfuld grofthakkede korianderblade
Salt og peber
 
Til kødbollerne
 
450 gram kødfars 
2 spsk finthakket, bredbladet persille
1 tsk kværnet spidskommen
½ tsk stærkt paprika
 
Til saucen
 
1 finthakket løg, medium størrelse
2 x 400 gram hakkede dåsetomater (2 dåser)
1 tsk kværnet spidskommen
½ tsk stærkt paprika
1 tsk friskkværnet sort peber
2 maste fed hvidløg
 
Forvarm ovnen til 200 grader. Kom alle ingredienserne til kødbollerne i en skål og brug hænderne til at ælte det godt igennem. Fugt hænderne og form ca. 12 boller. Varm 2 spsk olie i en tagine eller stegepande og brun kødbollerne på hele overfladen. Sæt dem herefter til side.
Kom resten af olien i panden/taginen og glaser løgene heri. Det tager ca. 10 minutter ved ret lav varme. løgene må kun lige begynde at brunes. Tilsæt de øvrige sauceingredienser og lad det hele simre i 15-20 minutter for at koncentrere smagen. Det må dog ikke blive for tykt. Tilsmag med salt.
Kom kødbollerne i saucen og bland det. kommes i et ovnfast fad, hvis det ikke allerede er i en tagine. Lav 4 fordybninger og hæld friske æg deri. Låg på. Bages i ovnen i 15 minutter eller til æggehviderne er faste. Drysses med friske, grofthakkede korianderblade. Server.
 
 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar