fredag den 15. august 2014

Kylling ad modum fladmast.




Løgismosekylling; der findes ingen bedre her i landet - måske lige bortset fra privat opdrættede hyggekyllinger.


Brystbenet fjernes.


Der laves selvfølgelig en bette fond af brystbenet. Fonden bruges til at styrke dressingen/saucen.


Kyllingen flader ud.


Overhældt med dressingen hviler kyllingen et par timer, inden den sættes i ovnen, hvor den skal opholde sig i 1 time ved 200 grader.
 

Resultatet efter kremeringen. Nu skal den hvile i 10-15 minutter.


I mellemtiden laves grillede kvarter af hjertesalat, som sprayes eller penslet let med lidt god olie på skærefladerne.


Grillningen af salaten øger dens sødme og velsmag betragteligt. Drysses med havsalt.


Den færdige ret. Folk, som kan tåle det, hælder selvfølgelig lidt af den lækre, syrlige stegesky over. Denne måde at tilberede kylling på gør, at fuglen er lige saftig i alle dele.
 

Pisk en marinade af saften af 2 citroner, 1½-2 dl olivenolie, lidt salt og peber 15-20 salvieblade (skåret i fine strimler) og 5-6 tørrede chilipebebre, der er hakkede.

Skær kyllingen op ned langs midten af brystsiden, så fuglen skæres halvt igennem. Skær kødet fri af brystbenet, og fjern brystbenet.

Pres kyllingen fladt ud, læg den i et fad og overhæld med marinaden. Fadet skal ikke være større, end at fuglen lige netop kan være der, så den kommer til at ’svømme’ i marinaden.

Lad kyllingen trække på køl i et par timer, og dryp jævnligt med marinade undervejs.

Kyllingen steges i fadet i en 200 grader forvarmet ovn i 1 time.

Den både stærke og syrlige stegesky smager himmelsk, så spis brød til, så du får det suget op.

Drik læskende kølig hvidvin til eller en ditto let rødvin – det er ikke en servering til store og dyre vine.

En frisk grøn salat on the side kan anbefales, og man kan faktisk vælge at bruge noget af stegeskyen som salatdressing.

NB: Man kan naturligvis selv styre, hvor ’djævelsk’ kyllingen skal være ved at skrue op eller ned for chilien. Og husk i den forbindelse, at det meste af styrken sidder i frø og frøvægge.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar