torsdag den 30. januar 2014

Puré af blomkålsblade - undgå madspild.


Der er absolut ingen grund til at smide de grønne blade omkring blomkålshovedet ud. De er en glimrende spise. Det hele af blomkålshovedet kan faktisk spises.

 
Skyl de grønne blade grundigt og lad afdryppe.


Selve den tykke stok er også spiselig. Den skal skrælles for det yderste lag, hvorefter man kan spise "marven" som er meget sprød og saftig. Den kan skæres i tern og anvendes som snack eller i blomkålssuppe. Også meget velegnet i wokretter.


De skyllede, afdryppede yderblade skæres i grove stykker.


Koges møre i mælk i ca. ½ time. Hvorefter de hældes gennem en si.


I blenderen med skidtet sammen med noget af kogemælken. Den tiloversblevne mælk er fortræffelig til at lave sovsen af.


Puréen genopvarmes og smages til med citron, peber og rigeligt salt. Tåler også fint både chili og/eller muskat. Man prøver sig frem.


En kalveschnitzel og den for tiden obligate løgsovs, brasekartofler og selvfølgelig puré af blomkålshovedets grønne yderblade.



1 kommentar:

  1. God idé med bladene. Lækkert ser det ud. (Bare jeg kan slippe for løgsovsen, så vil jeg gerne spise med).

    SvarSlet