onsdag den 4. september 2013

Ristede løg - hjemmelavede i Actifry.

Dette er ikke nogen succeshistorie. I marts måned i år bragte jeg en aldeles glimrende opskrift på hjemmelavede ristede løg. De skal have 2 timer i ovnen, så jeg troede måske, at jeg kunne lave dem hurtigere og nemmere i min nye Actifry. Det er ikke tilfældet, så benyt den gode, gamle opskrift, men se nedenstående til skræk og advarsel for potentielle Actifrybrugere.


Jeg hældte en portion løgringe, som først var blevet tørrede i et viskestykke, ned i maskinen sammen med 1 spsk olie. Så blev der tændt og maskinen fik lov at køre under stadig overvågning.


Alle løgene havde en tendens til at klumpe sammen ved rotorbladet, så kun de nederste løg fik farve. Jeg fordelte dem ca. hvert femte minut og kørte det hele i omkring ½ time, men slutresultatet blev bestemt ikke værd at skrive hjem om.


Rå, halvrå, ristede, brankede og brændte. Det er en ommer og næste gang i ovnen efter den gamle opskrift!2 kommentarer:

 1. Jeg tænker umiddelbart: flere løg, halve eller kvarte løgringe og meget mere olie :-D
  Ideen med hjemmelavede ristede løg er jo ikke så tosset :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Meget mere olie er jeg ikke med på og jeg tror heller ikke, at de bliver halverede eller kvartede betyder noget, men mængden af løg kan måske med fordel øges. Jeg har også tænkt på at lave løgringene meget tykkere, men så bliver det jo ikke de rigtige ristede løg.
   Problemet er jo, at de kun er faste i begyndelsen og til sidst, mens de et stykke henne i processen bliver fuldstændigt slatne og derfor kan klaske sammen i en bunke, som blot drejer rundt med rotoren.
   Tak for din interesse.

   Slet