Jeg havde et stykke kalkunbryst liggende i fryseren.
Optøet blev det skåret i tommelfingertykke stykker - sådan omtrent.
Stykkerne fik lige en hurtig blanchering i kogende vand for at lukke overfladen.
Derpå en gang melpudring på sædvanlig paneringsvis,
Og en tur i badet af to med gaffel sammenpiskede æg.
Den endelige panering består af 3-4 mål knuste cornflakes til 1 mål rasp - i dette tilfælde hjemmelavet panko. Desuden er der salt, peber og lidt chiliflager i paneringen. Opskriften er stærkt inspireret af en opskrift i Knøvl´s madblog og hjemmelavet panko er jeg i dyb taknemlighedsgæld til Klidmoster for at have lært.
Halvdelen af mine nuggets kommer i Tefal Actifry, hvor de i første omgang får 10 minutter med en lille klat smør og en spsk olie.
Smagsprøve efter de 10 minutter. Sprød og saftig - faktisk færdig, men ligesom med pommes frites, kan jeg godt lide at de har lidt mere farve, så de får yderligere 5 minutter.
Det færdige resultat efter 15 minutter; møj lækkert.
Den anden halvdel af kalkunstykkerne bliver tilberedt på pande i noget mere fedtstof af smør og olie. De bliver stegt i 8 minutter på 9 af 12 i varme og vendt hvert andet minut for at få ens farve over det hele.
Også umådeligt sprøde og saftige. Altså: I Actifry tager processen 15 minutter, er mere fedtfattig og man kan lade maskinen passe sigselv. På komfuret tager det kun 8 minutter, man er nødt til at være over processen hele tiden og resultatet er væsentligt federe. Vælg selv
Jeg er ny ejer af en actifry og "falder" lidt over atdu bruger smør i din actifry i denne opskrift selvom der i brugsanvisningen kun står olie. Sker der ikke noget når man bruger smør? mener går den ikke i stykker?
SvarSletDen går ikke i stykker ved at anvende smør.
SvarSlet