tirsdag den 24. september 2013

Friterede løgringe med hjemmelavet panko.

Som det fremgår af overskriften, skal der her anvendes panko - den japanske rasp - og hvad dét angår skylder menneskeheden Klidmoster en stor tak for at have vist, hvordan man selv laver dette fortræffelige produkt, som er helt uundværligt til fremstillingen af friterede løgringe. Henrik har stået fadder til selve løgringeopskriften, som jeg kun har ændret lidt på.


Store løg skæres i tykke ringe, hvoraf kun de store yderste bruges.


Løgringene tørres grundigt i et viskestykke, så "melklisteret" kan hænge ordentligt ved.


Et ganske fint lag panko skal lige nøjagtigt dække bunden i et fad eller en bakke. Melblandingen hældes over løgringene, som blandes grundigt dermed.


Én ad gangen lægges løgringene i pankofadet og dækkes omgående med mere panko.


Så kan friteringen begynde. Det er umuligt at sætte tid på, men det tager nok lidt længere tid end man forventer. Lad farven på ringene afgøre, om de har fået nok. Husk at vende dem undervejs - sikkert flere gange.


Når ringene er færdige, lægges de på en rist til afdrypning af overskydende olie.


Der er rigelig tid mellem friteringerne til at gøre næste portion klar. Læg ikke for mange ringe i frituren ad gangen.


De ser faktisk helt rigtige ud.


Til pommes frites, løgringe og andet lignende friturehejs, salter jeg altid med fint salt. Det er nemmest at styre og grovere salt ender tit med at ligge i bunden af fadet og ikke på de friterede emner


Der var denne portion tilbage fra i går aftes. Den har stået på køkkenbordet hele natten, men løgringene er omend kolde, dog lige så sprøde som i går aftes og efter 12 minutter ved 100 grader i varmluftsovn er de igen som kommet lige op ad frituren.

Til 4 personer:

4 store løg
2 dl hvedemel
1 dl maizena
2 spsk (med top) kartoffelmospulver - endelig noget fornuftigt dette pulver kan bruges til.
4 dl koldt danskvand
Lidt cayennepeber
Panko
1 liter smagsneutral olie

Skær løgene i tykke skiver og brug kun de yderste 3 højst 4 ringe. Læg dem i en skål. I en anden skål blandes mel, maizena, kartoffelmospulver og cayennepeber. Når det er grundigt blandet tilsættes lidt efter lidt under piskning den kolde danskvand. Det hele røres/piskes helt jævnt og hældes over løgringene. Hæld olien i gryde eller wok og tænd for den på god middelvarme. Dæk bunden på en bakke eller et fad med et tyndt lag panko. Læg lørringene herpå en ad gangen, man kan tage dem med en tang, pincet eller som jeg bruger en spisepind og dæk omgående ringen med mere panko. Når olien er klar (prøv om den syder omkring en tændstik, tandstikker eller en klump panko - ryger den, er den lige varm nok) lægges ringene forsigtigt i...ikke for mange ad gangen. De friteres til de er pænt mørkebrune og vendes i frituren flere gange undervejs. Lægges til afdrypning på en rist, når de skønnes færdige og saltes straks med fint salt. Sådan gøres det!

Hjemmelavet panko:

Riv et hvidt brød uden skorpe groft i en foodprocessor. Anbring krummerne i et fladt fad og giv det tre gange 10 minutter ved 100 grader med lidt roden rundt mellem hver omgang. Skru derefter op til 150 grader og giv krummerne endnu 10 minutter. Pankoen skulle nu være færdig ellers skal den blot have lidt længere tid - den skal være knastør.




2 kommentarer:

  1. Mums, de er da for lækre :-P

    Tak, er glad for at du kunne bruge fremgangsmåden. Når man ikke har en asiatisk butik i nærheden er det fikst lige at kunne lave det selv.

    SvarSlet
    Svar
    1. De bliver svært fremover at se, hvad alm. rasp kan bruges til. Jeg skal i hvert fald snart have prøvet panko på rødspætter, svinekoteletter, karbonader og alt, hvad det kan hænge på, måske lige på nær paneret brieost. Det er tilmed nemt at lave pankoen selv. Tak for det Malou.

      Slet