torsdag den 3. april 2014

Sprøde maste kartofler.

En ny, lækker og anderledes måde at tilberede kartofler på. Den er enkel, men tidskrævende.


Her er det kartofler af sorten Fovla, men brug King Edward med det røde skind, når de kan fås. Smagen er den samme, men det ser så godt ud med det brudte røde skind.


Det sjoveste ved tilberedningen - mas kartoflerne. Jeg har lagt en klat smør med en smule meget finthakkede krydderurter i bunden af fadet. Det rigtige ville have været at anvende bagepapir eller endnu bedre: Silikonemåtte mellem fadet og kartoflerne.


De færdigtilberedte kartofler. De er så lækre, fordi de indvendigt er bløde som kartoffelmos og udvendigt har den sprøde skal som brasekartofler.


Her serveret til rester fra gårsdagens gedebov.
 
Ingredienser:
 
 
Kartofler - meget gerne af sorten King Edward
 
Jomfru olivenolie
 
Timian eller andre krydderurter
 
Salt og peber - evt. hvidløgssalt.
 
 
Anbring bageplader i øverste og nederste position i ovnen. Tænd på 260 grader. Rengør kartoflerne og kog dem næsten helt færdige. Læg dem i fad med bagepapir eller silikonemåtte og lad dem køle lidt af. Hæld olivenolie på og lad dem rotere lidt i fadet, så alle kartoflerne er helt dækkede af olien. Tag et glas eller lignende og mas kartoflerne til ca. 1½-2 cm tykkelse. Dryp lidt mere olie på. Drys krydderurter og salt og peber på og anbring fadet på den øverste bageplade. Efter 15 minutter flyttes kartoflerne til nederste bageplade, hvor de skal stå i 25-30 minutter, til de ser indbydende brune og sprøde ud.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar