fredag den 20. februar 2015

Ostechips og chilidip.


Såre simpel og hurtig måde at lave chips på.


Færdigskivet ost - i dette tilfælde Gouda - udstandses med udstandserring eller blot en passende størrelse vinglas. Lægges på bagepapir på plade og bages ved 200 grader varmluft i 5 minutter. Hold godt øje med dem, får de et øjeblik for meget smager de brændte.


Sådan skal de færdige ostechips se ud. De er helt glassprøde, når de er færdigtafkølede.


 Denne portion fik 7 minutter og har en tydelig brændt bismag.


Serveres med en dip efter eget valg. Jeg laver en temmelig stærk chilidip.
 
Chilidip:

1 dåse flåede tomater
½ spsk finthakkede chilier (mængden afhænger selvfølgelig af chiliernes styrke)
En bette sjat god eddike
1 tsk løgpulver
2 spsk sukrin gold
1 presset fed hvidløg

Det hele blandes sammen og koges ind til passende konsistens. Afkøles og blendes derefter grundigt og så er det faktisk færdigt.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar