lørdag den 1. februar 2014

Saltsyltede citroner.

Dette er en nemt fremstillet sag, som man kan have megen glæde af til mange retter. Citronerne ændrer fuldstændig karakter under syltningen i egen saft og saltmætning. Skæres i små stykker og kan i bagværk anvendes tilsvarende rosiner eller sukat. Glimrende også i wokretter. I virkeligheden er det kun fantasien, som sætter begrænsningen. Personligt anvender jeg dem også skåret i ganske små tern til at drysse på østers.
 

De økologiske og vaskede citroner skæres næsten helt igennem på den lange led med to snit, som ligger i kors i forhold til hinanden. Man åbner de fire kvarter og presser en god portion groft salt ned i citronen - så meget, som man nu kan få i den. Citronerne anbringes derefter i glasset/krukken så tæt som overhovedet muligt. Når der er fyldt op maser man citronerne med et passende instrument. Jeg har en muddler af træ, som er helt formidabel til dette brug. Lidt efter lidt vil mishandling og saltlagringen fylde glasset op med saft. Er citronerne ikke dækkede i løbet af et par dage, hvor man jævnligt har mast dem, må yderligere citronsaft hældes på. Lad stå i det mindste en måned før de tages i brug. De er også gode efter et års forløb er min erfaring. Det er en god idé, at lægge en stang kanel ved citronerne, men også nelliker, chili og andre krydderier kan spice citronerne op.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar