tirsdag den 17. februar 2015

Bøf af hestefilet med mos af blomkål og rosenkål. Dertil en bette sjat sauerkraut.




Om det er hest eller okse er lige meget for tilberedningen. Bøffen skal krydres rigeligt med salt og peber. Derefter brunes hurtigt på begge sider ved ret høj varme i en blanding af rigeligt smør og olie. Læg først kødet på panden, når fedtstoffet er brust af. Der skrues ned for varmen og kødet steges på begge sider få minutter alt efter, hvor rødt man vil have kødet.

Forinden har man kogt/dampet blomkål og rosenkål. Jeg kan lide mosen ret grov, andre vil have det næsten pureret og kogetiden skal selvfølgelig indstilles derefter. Mærk efter undervejs med en gaffel. Bland en god klat smør og en sjat piskefløde i grøntsagerne og mos dem. Husk at smage til med salt og eventuelt peber.

Saucen er lavet af stegesky fra kødet og lidt bouillon. Koges ind til det tykner lidt og tilsmages med salt og peber. Drys med hakket persille for synets, smagens og sundhedens skyld. Værs´go, så er der serveret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar