lørdag den 14. februar 2015

Jeg er konverteret og bekender mig nu ubetinget til en livsstil med LCHF.


LCHF står for "Low Carb High Fat" og betyder, at man bortvælger kulhydrater fra kosten og til gengæld spiser store mængder naturligt fedt. Kulhydrater bør aldrig overstige 5 g pr 100 g produkt. For yderligere konkret oplysning læs her: http://www.madbanditten.dk/hvad-er-lchf/.

Det er sandelig ikke kedelig kost, man får. Al den martrende fedtforskrækkelse skal smides over bord og det er nok noget af det sværeste at vænne sig til og for nogle er det også manglen på almindeligt brød, men det findes der adskillige erstatninger for, så man behøver ikke undvære pizza, pita eller andre fødevarer, som ellers bliver lavet med mel. Jeg bør understrege, at der er tale om en livsstil ikke en slankekur, men de fleste taber sig unægtelig dramatisk, ved at følge reglerne strikst.

På facebook findes adskillige grupper, som omhandler LCHF. Den mest benyttede er nok https://www.facebook.com/groups/dansklchf/.


Min faste morgenmad består som regel af en æggelatte og måske lidt fuldfed ost.
 
Et helt råt æg
1 spsk Sukrin Gold (forklaring følger)
1 spsk smør
1 spsk kokosolie - jeg foretrækker den med kokossmag
Et stort krus kaffe - jeg benytter Café Gold med hasselnøddesmag
 
Det hele kommes i et højt glas og blendes grundigt med stavblender. Velbekomme. OBS! Det er svært vanedannende.
 
 
Sukrin Gold er en sukkererstatning, som smager og opfører sig som almindeligt sukker - ligner rørsukker. Man kan også få Sukrin, som ligner almindeligt melis og Sukrin Melis, som ligner og opfører sig som flormelis.


Til frokost kan jeg foreslå et par stykker med flødeost. Her er det hjemmelavet flødeost, men Pikant eller en hvilken som helst anden flødeost er også anvendelig. Osten er smurt på en af talrige erstatninger for almindeligt brød, som jo er bandlyst på LCHF. Intet brød, ingen stivelse er reglen. Her har jeg anvendt brød fra Jennifer Kristiansens opskrift:  https://lchfpaa30minutter.wordpress.com/tips-og-tricks/osteboller/


Ostemadderne kan suppleres med en salat, hvis man er mere sulten. I dette tilfælde en middelhavssalat, som er en hybrid af salade nicoise og græsk bondesalat. Af billedet fremgår det vist, hvad den indeholder. Dressingen er en almindelig olieeddikedressing.Til aften en let tallerken med gravad laks med djævlesauce (selvfølgelig lavet med Sukrin Gold i stedet for sukker), bacon og et par halve snackpebre fyldt dels med hønsesalat dels med flødeost.


I løbet af dagen har jeg altid en skål med grøntsager og en god fed dip stående til at gå og nevre af, hvis sulten skulle melde sig - man skal spise, når man er sulten og aldrig føle hunger, når man lever efter LCHF-principperne. Blomkålsbuketterne damper jeg i 8 minutter og squashbjælkerne og de røde peberstrimler er selvfølgelig rå. Dippen er lavet af 2 dele Crème fraiche 38% og 1 del mayonnaise. Den er krydret med salt og peber, løgpulver, fermenteret chili (brug blot lidt finthakket chili) og en lille sjat bearnaiseessens.Ingen kommentarer:

Send en kommentar