tirsdag den 19. februar 2013

Dundee bøfstuvning med Kailkenny.

Den skotske by Dundee er blandt meget andet berømt for at være stedet, hvor appelsinmarmeladen  påstås at være blevet opfundet (ved en fejltagelse). Når dette er nævnt her, er det selvfølgelig fordi appelsinmarmelade indgår i retten, som er endnu en rigtig langtidssimre vinterret.


Hovedingredienserne; kød, løg, champignons og hvidløg. Alle ingredienser sauteres hver for sig og blandes i den store lertøjskrukke. Kødstykkerne er forinden blevet pudret i mel med paprika og salt og peber.Som noget af det sidste tilføjes en stor klat (2 spsk) Dundee Orangemarmelade af Sevillaappelsiner.
Der skal nu blot tilføres rødvin og oksebouillon og så selvfølgelig smages til med salt og peber hen ad vejen. Der bliver rigeligt tid til det, for krukken skal nu i ovnen med låg på i 3 timer ved 200 grader.


Lige til at gå til.


Velbekomme. Nyd en fantastisk velsmagende skotteret.

Til 4 personer.

900 g skært oksekød
50 g mel
1 tsk paprika
2 spsk olie
225 g små pillede løg
50 g smør
100 g rensede små eller delte champignons
2 fed hvidløg
2 spsk bitter orangemarmelade
300 ml rødvin
150  ml oksebouillon
Salt og peber
1 kommentar:

  1. Uhmmm. Ser godt ud. Det tror jeg skal prøves herhjemme en dag. Seville oranges er det samme som pomeranser. Altså bitre appelsiner. Hvis man er heldig kan man nå at købe dem endnu og selv lave marmeladen.

    SvarSlet